Volledig scherm
© Thinkstock

Opnieuw meer mensen ziek na tekenbeet

POLLVLISSINGEN - Vorig jaar hebben in Nederland 27.000 mensen na een tekenbeet de ziekte van Lyme opgelopen, meldt het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) na een peiling onder huisartsen.

Vier jaar geleden leek de toename van het aantal Lyme-patiënten tot staan gebracht te zijn. Ten opzichte van twintig jaar geleden in het aantal mensen met Lyme verviervoudigd. 

poll

Ik ben bang voor teken

  • Eens (80%)
  • Oneens (20%)
522 stemmen

Zeeland

Vorig jaar meldden zich ongeveer 91.000 mensen bij de huisarts met een tekenbeet. Dat zijn er 9.000 meer dan bij de vorige peiling in 2014. In Zeeland komen de meeste meldingen van Schouwen-Duiveland. In Midden- en Oost-Zeeuws-Vlaanderen worden de minste meldingen van tekenbeten gedaan.

Tot en met 20 april is het de Week van de Teek. Verschillende organisaties vragen het publiek extra alert te zijn op tekenbeten. Nimfen, het tweede stadium in het leven van de teek met het formaat van een korreltje maanzaad, worden nu actief. De nimfen vallen niet snel op, maar zijn volgens de Lymevereniging verantwoordelijk voor 75 procent van alle besmettingen met de ziekte van Lyme. Wie een tekenbeet heeft opgelopen wordt gevraagd dit te melden op de website Tekenradar.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement