Volledig scherm
Manon Soukup slaagde cum laude op Nehalennia © .

Opmerkelijke score: Liefst zeven vwo-leerlingen Nehalennia halen een 10 voor wiskunde

MIDDELBURG -  Een bijzondere prestatie op scholengemeenschap Nehalennia in Middelburg. Volgens vwo-leerlinge Manon Soukup haalde zij en minimaal zes klasgenoten een 10 voor het eindexamenvak Wiskunde B. ,,Ik heb zelf een 9.8 gehaald, maar dat wordt afgerond naar een 10.”

Over het geheim van deze scores hoeft de achttienjarige Koudekerkse niet lang na te denken. ,,We hebben hele goede docenten. Meneer Van Saagsvelt en mevrouw Duijnkerke zijn erg betrokken. Ik heb hele fijne ervaringen met hen. We zijn afgelopen jaar ook naar een wiskundewedstrijd geweest met ons team.”

Overigens kwamen de hoge cijfers niet helemaal uit de lucht vallen. ,,Het is al jaren zo dat Nehalennia goed scoort bij wiskunde”, weet Soukup. ,,Vorig jaar was het landelijke gemiddelde een 7.0, terwijl dat op onze school een 8.7 was.”

De leerlingen kregen  drie uur de tijd voor het vwo-examen, maar Soukup was al eerder klaar. ,,Ik heb twee uur over de opgaven gedaan en daarna nog een halfuur alles nagekeken. Je mocht er in totaal drie uur over doen, maar die tijd had ik niet nodig. Er zat eigenlijk maar een lastige opgave tussen.”

Soukup slaagde cum laude voor het vwo en gaat nu geneeskunde studeren in Rotterdam. ,,Best spannend, maar ik heb er veel zin in. Maar nu eerst vakantie vieren.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement