De bemanning van de Frans Naerebout plaatste maandag de boeien die de nieuwe vaarroute voor de Zeeuwse kust aangeven.
Volledig scherm
De bemanning van de Frans Naerebout plaatste maandag de boeien die de nieuwe vaarroute voor de Zeeuwse kust aangeven. © Elodie Kint

Operatie Noordzee: vaarroutes voor de kust volledig aangepast

videoHet is alsof álle snelwegen rondom de Randstad worden verlegd, volgens projectleider Joris Brouwers. De vaarroutes langs de kust van België tot Rotterdam worden aangepast. Een gigantische operatie, die maandag van start ging.

 1. Vlissingse motorcrossster stralend middelpunt op kampioenenbal in Rimini; ‘Nu mocht ik er eindelijk bij zijn’
  PREMIUM

  Vlissingse motor­crossster stralend middelpunt op kampioenen­bal in Rimini; ‘Nu mocht ik er eindelijk bij zijn’

  Te midden van de crème de la crème van de internationale motorsport, in het superchique Rimini, kreeg motorcrossster Nancy van de Ven zaterdagavond een zogenoemde FIM Award. ,,Naar dit gala wilde ik altijd al”, zei de Vlissingse, die in september voor het eerst in haar carrière wereldkampioene werd. ,,Het was zo vaak nét niet, maar nu mocht het eindelijk.”
 2. Puberexpert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’
  PREMIUM

  Puberex­pert: ‘Ons brein werkt pas volledig en effectief rond ons 25ste’

  Waakzaam zorgen. Zo omschrijft gezinsbegeleider en auteur Sven Bussens de houding die je als ouder het best aanneemt tegenover je puberkind. Dé oplossing om de gedroomde relatie met je kind te ontwikkelen, bestaat niet. Maar Bussens levert wel inzichten en ideeën om de ouder te blijven of te worden die je wil zijn. ,,De beperkingen van het puberbrein zijn geen vrijgeleide om hun gedrag goed te keuren.”