Rechtbanktekening van de verdachte van de moord op een 78-jarige vrouw op appartementencomplex Parc Zonnehove in Oostkapelle.
Volledig scherm
PREMIUM
Rechtbanktekening van de verdachte van de moord op een 78-jarige vrouw op appartementencomplex Parc Zonnehove in Oostkapelle. © Nicole van den Hout

Openbaar Ministerie eist 11 jaar cel tegen verdachte voor neersteken vrouw in Oostkapelle

UPDATEMIDDELBURG - Tegen de verdachte van het neersteken van een vrouw in Oostkapelle - nu bijna twee jaar geleden - is 11 jaar cel geëist. E.F. (58) heeft het slachtoffer gestoken, aldus de officier van justitie. Tegen F. pleiten gevonden dna-sporen, en het feit dat hij regelmatig woorden had met het slachtoffer. De advocaat van F. vindt het bewijs niet overtuigend en wil dat haar cliënt onmiddellijk wordt vrijgesproken en vrijgelaten. De rechter heeft dat afgewezen.

 1. Vandaag is de ontknoping in de zaak Oostkapelle. De vraag: heeft de verdachte zijn buurvrouw gedood?
  Play
  PREMIUM
  video

  Vandaag is de ontknoping in de zaak Oostkapel­le. De vraag: heeft de verdachte zijn buurvrouw gedood?

  OOSTKAPELLE - Vandaag is de ontknoping van een zaak die Zeeland bijna twee jaar geleden diep schokte. Een zaak die nog steeds in nevelen gehuld is. Het decor van het drama: een appartementencomplex in Oostkapelle. Daar is een vrouw aan steekwonden overleden. Hoofdrolspeler: een opgepakte buurman. Maar wat is er nou gebeurd en heeft de buurman er echt iets mee te maken?