Volledig scherm
© Thinkstock

Opblaaspop is favoriete erotische product onder Zeeuwen

VLISSINGEN - Zeeuwen zoeken online bijzonder vaak naar opblaaspoppen. Dat blijkt uit een onderzoeksanalyse van beslist.nl. Het online winkelcentrum nam het koopgedrag naar erotische artikelen van Nederlanders onder de loep. 

Het onderzoek is uitgevoerd op basis van bezoekersdata van beslist.nl, aangevuld met cijfers van Google Trends. Hoewel de persoonlijke voorkeuren uiteenlopen, zijn er verschillende zoektrends te vinden in het slaapkamerspeelgoed per provincie. Zo wordt er door Zeeuwen opvallend vaak gezocht naar plastic of siliconen opblaaspoppen. Weinig animo bestaat er voor de zogenaamde buttplug, die dan ook minder vaak te vinden zal zijn in de Zeeuwse nachtkastjes. In de provincie Drenthe zijn die attributen juist weer favoriet.

Als Nederlanders online op zoek gaan naar erotische artikelen, doen zij dit vooral ‘s nachts, zo bleek al eerder uit een onderzoek van beslist.nl. Vooral maandagen en dinsdagen worden aangegrepen om online seksspeeltjes te shoppen. Opvallend hierbij is dat mannen (71%) vaker naar erotische artikelen zoeken dan vrouwen (29%). Ook op regionaal niveau bestaan grote verschillen. Opmerkelijk: de hoeveelheid zoekopdrachten voor het vinden van een nieuw seksspeeltje is vergelijkbaar met het aantal zoekopdrachten naar nieuwe prullenbakken of vazen.