De ‘natuurlijke’ waterspeelplaats op camping Ons Buiten in Oostkapelle.
Volledig scherm
PREMIUM
De ‘natuurlijke’ waterspeelplaats op camping Ons Buiten in Oostkapelle. © Boaz Timmermans/Fos Fotografie

Op steeds meer Zeeuwse campings hangt je fruithapje in de haag. ‘De gast mag snoepen uit ons voedselbos!’

Bramen, appeltjes of munt voor in je thee. Zo naast je tent of caravan te plukken. Steeds meer ondernemers in het Zeeuwse toerisme scheppen natuur op de camping. Ecotoerisme trekt een ander type gast aan. ,,We hebben nog nooit zoveel complimenten gehad!”

 1. Ronald en Pascale verhuizen een halve kilometer verder: ‘Dit huis heeft ons zoveel gebracht, zelfs een nieuwe baan’
  PREMIUM
  dag huis!

  Ronald en Pascale verhuizen een halve kilometer verder: ‘Dit huis heeft ons zoveel gebracht, zelfs een nieuwe baan’

  Toen Ronald en Pascale ten Have hun nieuwbouwwoning in de Terneuzense wijk Othene kochten, dachten ze hun ideale woning gevonden te hebben. Een leuke buurt met mooie huizen en leuke mensen, ideaal voor hun gezin met drie kinderen. Al snel kwamen ze erachter dat dit niet zo was. Het stel bleek niet in de wieg gelegd te zijn voor een nieuwbouwhuis. Een verhuizing volgde dan ook snel, richting een voormalig graanpakhuis uit 1923, de woning die ze na zeven jaar met frisse tegenzin in de verkoop zetten. Aan het woord is Ronald.
 2. ‘Als je er op gaat letten, zie je overal blikjes liggen’
  PREMIUM
  Van de straat

  ‘Als je er op gaat letten, zie je overal blikjes liggen’

  Verhalen van mensen liggen op straat. Wij tekenen ze elke week op. Wie: Geertje Kristalijn en Henk Zielman Waar: Markt in Brouwershaven Wanneer: zaterdag 1 oktober, 13.15 uur Gewapend met grijpstokken en een vuilniszak is meteen duidelijk waar het Geertje Kristalijn en Henk Zielman om te doen is. ,,Ik hou van netjes”, zegt Zielman. ,,Zo bizar dat mensen van alles op straat gooien. Volstrekt onnodig”, wijst hij op één van de afvalbakken verderop op de Markt. ,,Een kleine moeite om het daar gelijk in te gooien.”