Bij restaurant Hector zitten ze maandag nog niet vol. Hoe anders is dat aan de kust, waar bij veel restaurants geen plek meer is.
Volledig scherm
PREMIUM
Bij restaurant Hector zitten ze maandag nog niet vol. Hoe anders is dat aan de kust, waar bij veel restaurants geen plek meer is. © Johan Van Der Heijden

Op pinkstermaandag uit eten aan de Zeeuwse kust? Dan moet je snel zijn: ‘Elke 5 minuten gaat de telefoon’

PollVLISSINGEN - Aardig wat Zeeuwse restaurants zitten op pinkstermaandag vol. Vooral aan de kust zien horecaondernemers het aantal reserveringen in rap tempo oplopen. Terwijl in steden als Middelburg en Goes in veel gevallen nog volop plek is. De horeca wacht vol spanning op de mogelijke drukte die wordt verwacht. 

  1. Laete leie of wegdoe..?
    PREMIUM
    streektaal

    Laete leie of wegdoe..?

    Het oprumen van een zolder kan soms tot verrassende dingen leie. Di schreef ik vier weken gelee over mee m’n poezie-verhaâl. Het is tuus mien taâk om de zolder “bie te ouwen”. En dat is een goeie zaâk wan ik kan het beste weggooie van ons tweêën..! Dit voorjaer stoeng het oprumen, meer dan ooit, in het teken van het wegdoen van spullen die me jaer nae jaer alleên even oppakte en trug zette onder het bekende motto: het lei nie op m’n rik!