Op pad met controleurs: ‘Nu nog gasten ontvangen? Dat kun je niet maken’

BURGH-HAAMSTEDE - Bij vakantiepark 't Torentje in Burgh-Haamstede is het duidelijk: rood-witte linten bij de toegang laten er geen twijfel over bestaan dat de gasten even niet welkom zijn. Maar het gezelschap dat dinsdagmiddag het parkeerterrein opdraait moet eigenaar Leo Thijsse wel toelaten. Politie en handhavers zijn op pad om het verbod op toeristische overnachtingen te controleren.

,,We zouden eigenlijk 27 maart opengaan, maar vorige week wist je al welke kant het op zou gaan. Ik ben blij dat de Veiligheidsregio Zeeland zo'n duidelijk besluit heeft genomen en steeds de boodschap heeft verkondigd: blijf thuis! Ik heb mijn gasten via de mail steeds op de hoogte gehouden en mensen hebben alleen maar begrip”, zegt Thijsse.

  1.  Volgevreten kop, oké, maar kom niet aan ons pap
    PREMIUM
    Column Wendy Wagenmakers

    Volgevre­ten kop, oké, maar kom niet aan ons pap

    Het land door een taaie tijd loodsen en intussen nog afscheid van je moeder moeten nemen ook. Wat je ook van Mark Rutte vindt, ik geloof dat momenteel niemand graag met hem zou willen ruilen. Toch vonden mensen, ook in Zeeland, het nodig digitale rotopmerkingen te maken over de minister-president op de dag dat bekend werd dat zijn moeder was overleden. ‘Nu hij nog’ of ‘Zal ons een rotzorg zijn’. RTL nieuws zocht wat van deze reaguurders op en vroeg ze naar de reden van hun boosheid. De een hing direct de hoorn op, de ander betuigde spijt en de rest was gewoon boos. ,,Ik mag die vent niet.”