Volledig scherm
PREMIUM
511 bomen worden gekapt aan de Veldersweg/Kluithoekweg in Grijpskerke. Het gaat om een stuk waar veel zaailingen zijn uitgegroeid tot jonge bomen die te dicht op elkaar staan. © Lex De Meester

Op deze Zeeuwse locaties kapt het waterschap deze winter 2745 bomen

VLISSINGEN  - Waterschap Scheldestromen rooit deze winter en lente 2745 bomen. Daarvoor komen er 1568 terug. In maart moeten de werkzaamheden afgerond zijn, maar het waterschap is naarstig op zoek naar grond voor de ‘compensatiebomen’.  

Poll

Voor iedere gekapte boom moeten er twee terugkomen

  • Eens (84%)
  • Oneens (16%)
1621 stemmen

Wettelijk is het waterschap verplicht binnen drie jaar nieuwe bomen te zetten. Dat dit niet direct gebeurt, heeft meerdere oorzaken, verklaart beleidsmedewerker groen Bert-Paul de Kam van het waterschap.

Ten eerste moet in een aantal gevallen de grond eerst tot rust komen; daar kan een jaar overheen gaan. Ten tweede komen er per strekkende meter minder bomen terug. Dat komt doordat het groenbeheer van het waterschap niet meer gericht is op ‘productie’ ofwel bosbouw, waarbij bomen worden geplant met het oog op houtverkoop als de bomen volgroeid zijn. 

  1. Veel onrust bij Vogelopvang De Mikke. Hulp aan gewonde dieren staat op losse schroeven
    PREMIUM

    Veel onrust bij Vogelop­vang De Mikke. Hulp aan gewonde dieren staat op losse schroeven

    MIDDELBURG - Bij Vogel- en Zoogdieropvang De Mikke zijn ze geschrokken van de sluiting van het vogelhospitaal in Naarden. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) legde deze week beslag op bijna alle medicijnen van het Naardense opvangcentrum voor zieke vogels wegens overtredingen van de diergeneesmiddelenwetgeving. Daardoor kunnen de dieren niet meer worden geholpen, stelt het vogelhospitaal.