Volledig scherm
Kok Marijke Pool van Natuur en Zo maakt met Amsterdamse kinderen soep op een houtvuurtje bij camping Zonneweelde in Nieuwvliet. © Camile Schelstraete

Op de camping koken met de reizende chef: jammie!

NIEUWVLIET - Campings, vakantieparken en strandpaviljoens krijgen deze zomer bezoek van de reizende chef. Die bereidt met behulp van jongeren een Zeeuws kindermenu met gezonde en duurzame ingrediënten. Het project ‘YammYammy Lekker Zeeuws Kindermenu’ wordt gesteund door de provincie. 

Camping Zonneweelde in Nieuwvliet was dinsdag als eerste aan de beurt. Twintig kinderen hielpen chef Marijke Pool met het maken van smeersels voor toastjes, het koken van soep en de samenstelling van een fruittoetje. Natuurlijk aten ze het daarna gezamenlijk op. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Veel onrust bij Vogelopvang De Mikke. Hulp aan gewonde dieren staat op losse schroeven
    PREMIUM

    Veel onrust bij Vogelop­vang De Mikke. Hulp aan gewonde dieren staat op losse schroeven

    MIDDELBURG - Bij Vogel- en Zoogdieropvang De Mikke zijn ze geschrokken van de sluiting van het vogelhospitaal in Naarden. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) legde deze week beslag op bijna alle medicijnen van het Naardense opvangcentrum voor zieke vogels wegens overtredingen van de diergeneesmiddelenwetgeving. Daardoor kunnen de dieren niet meer worden geholpen, stelt het vogelhospitaal.