Volledig scherm
Ook in 2016 was Oostkapelle de winnaar van de titel Schoonste Strand van Nederland. © ANP

Oostkapelle heeft opnieuw het Schoonste Strand van Nederland

POLL I VIDEOSCHARENDIJKE - Het strand van Oostkapelle is voor de tweede keer op rij gekozen tot het Schoonste Strand van Nederland.

De bekendmaking van het Schoonste Strand 2017 was donderdagmiddag in Beachclub Perry's in Scharendijke. Winnaar Oostkapelle scoorde het hoogst bij zowel de ANWB-inspecteurs als bij het Nederlandse publiek, dat met ruim 21.000 stemmen mede bepaalde welke plaats de titel kreeg.

poll

Ik laat strand altijd schoon achter

  • Eens (97%)
  • Oneens (3%)
634 stemmen
Volledig scherm
Wethouder René Molenaar houdt een toespraak tijdens de uitreiking van de prijs. © Cornelleke Blok


Burgemeester Rob van der Zwaag, burgemeester van Veere, was trots: ,,De tweede keer in twee jaar tijd, geweldig! Als gemeente zien we de titel Schoonste Strand van Nederland als beloning voor onze inzet. Dat doen we samen, met partijen die op of om het strand werken, maar ook met mensen die graag op ons mooie strand komen. Ik ben heel blij dat onze aanpak werkt en op deze manier gewaardeerd wordt door strandliefhebbers.” 

De Zeeuwse stranden scoren al jaren hoog bij de verkiezing van de schoonste stranden. De stranden van Kamperland, Breskens & Groede en Domburg volgden dit jaar Oostkapelle. Sinds het begin van de verkiezing in 2003 heeft nog slechts twee keer een strand buiten Zeeland de strijd om de titel gewonnen.

De winnaar van de titel werd bekendgemaakt via een video: