Volledig scherm
Ook in 2016 was Oostkapelle de winnaar van de titel Schoonste Strand van Nederland. © ANP

Oostkapelle heeft opnieuw het Schoonste Strand van Nederland

POLL I VIDEOSCHARENDIJKE - Het strand van Oostkapelle is voor de tweede keer op rij gekozen tot het Schoonste Strand van Nederland.

De bekendmaking van het Schoonste Strand 2017 was donderdagmiddag in Beachclub Perry's in Scharendijke. Winnaar Oostkapelle scoorde het hoogst bij zowel de ANWB-inspecteurs als bij het Nederlandse publiek, dat met ruim 21.000 stemmen mede bepaalde welke plaats de titel kreeg.

poll

Ik laat strand altijd schoon achter

 • Eens (97%)
 • Oneens (3%)
634 stemmen
Volledig scherm
Wethouder René Molenaar houdt een toespraak tijdens de uitreiking van de prijs. © Cornelleke Blok


Burgemeester Rob van der Zwaag, burgemeester van Veere, was trots: ,,De tweede keer in twee jaar tijd, geweldig! Als gemeente zien we de titel Schoonste Strand van Nederland als beloning voor onze inzet. Dat doen we samen, met partijen die op of om het strand werken, maar ook met mensen die graag op ons mooie strand komen. Ik ben heel blij dat onze aanpak werkt en op deze manier gewaardeerd wordt door strandliefhebbers.” 

De Zeeuwse stranden scoren al jaren hoog bij de verkiezing van de schoonste stranden. De stranden van Kamperland, Breskens & Groede en Domburg volgden dit jaar Oostkapelle. Sinds het begin van de verkiezing in 2003 heeft nog slechts twee keer een strand buiten Zeeland de strijd om de titel gewonnen.

De winnaar van de titel werd bekendgemaakt via een video:

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Man uit Arnemuiden hardhandig mishandeld op Markt Middelburg

  Man uit Arnemuiden hardhandig mishandeld op Markt Middelburg

  MIDDELBURG - Een 23-jarige man uit Arnemuiden is in de nacht van zaterdag op zondag op de Markt in Middelburg mishandeld door een tweetal uit Oost-Souburg (18 en 21 jaar). Waarschijnlijk wilde het slachtoffer hulp bieden aan een andere man die vermoedelijk door het tweetal beroofd werd. De verwondingen van de man waren dusdanig zwaar dat hij per ambulance naar het ziekenhuis gebracht moest worden. De verdachten zijn aangehouden en ingesloten.
 2. Zeven kanshebbers voor Mosselwijn 2018

  Zeven kansheb­bers voor Mosselwijn 2018

  BRUINISSE – Het Mosselgilde Bruinisse heeft zeven wijnen op kleur, geur, afdronk en op smaak in combinatie met gekookte mosselen laten proeven door kenners en vooral liefhebbers om op basis van hun voorkeur dé aanbevolen Mosselwijn voor 2018 te kunnen presenteren. Die proeverij werd zaterdagmiddag gehouden bij Restaurant De Meeuw in Bruinisse. Het betrof een blind proeverij, dus zonder dat de deelnemers wisten welke wijnen ze in hun glas kregen. De uitverkoren wijn wordt pas bekend gemaakt op donderdag 19 juli bij de officiële opening van de Bruse Visserijdagen.