Volledig scherm
© ANP

Ook Zeeuwse zorgmedewerkers buiten ziekenhuis kunnen zich laten testen

GOES - Ook zorgmedewerkers en paramedici die buiten het ziekenhuis werken kunnen zich laten testen op het coronavirus als ze 24 uur lang klachten hebben. 

Deze uitbreiding van het testbeleid van het RIVM geldt voor zorgmedewerkers buiten het ziekenhuis, werkzaam in verpleeghuizen, gehandicaptenzorg, huisartsenzorg, thuiszorg, jeugdzorg, verloskundigenzorg en GGZ, laat de GGD Zeeland weten. ,,Deze medewerkers worden getest op het virus als zij ziekteverschijnselen hebben die passen bij een COVID-19 besmetting, patiëntcontact(en) hebben (gehad) en een functie hebben die essentieel is voor de zorgcontinuïteit.”

Zeeuwse zorgmedewerkers en parademici die in aanmerking willen komen voor een test op het coronavirus kunnen zich digitaal aanmelden bij de GGD, via www.ggdzeeland.nl/testbeleid-coronavirus-zorgmedewerkers. Bij een aannemelijke verdenking van een COVID-19 besmetting wordt de medewerker door de GGD verwezen naar één van de testlocaties. De uitslag ontvangt de medewerker rechtstreeks van de GGD, waarna (bij een bevestigde besmetting) de GGD start met het contactonderzoek.