Volledig scherm
© ADN Beeldredactie

Ook witlofhandel van Zeeland Trade verdacht

VOGELWAARDE - Handelsbedrijf Zeeland Trade in Vogelwaarde is vorig jaar zijn bio-certificaat kwijtgeraakt omdat het ‘ernstige vermoeden’ bestond dat het bedrijf de eigen biologische witlof had vermengd met gangbare witlof. Dat meldt Skal Biocontrole op zijn website.

Eerder deze week kwam het bedrijf uit Vogelwaarde in het nieuws omdat het wordt verdacht van illegale pootgoedhandel. Het zou 250 ton aan aardappelpootgoed zonder geldige keuringscertificaten hebben geleverd aan Belgische telers en zich zo hebben verrijkt. De Nederlandse Algemene Keuringsdienst (NAK) spant daarvoor een civiel-rechterlijke procedure aan.

Nu meldt Skal Biocontrole dat het certificaat van Zeeland Trade in november 2018, na maanden onderzoek, is ingetrokken. Het bedrijf produceerde meer witlof dan op basis van de capaciteit was te verklaren. Financiële transacties riepen vragen op en tijdens een onaangekondigde inspectie werd een onverklaarbare partij witlof aangetroffen. Directeur Wim van Buynder van Zeeland Trade wilde zaterdag geen commentaar geven. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement