Volledig scherm
Perfect strandweer vandaag en komend weekend. © Stock.xchng

Ook na het weekend nog volop zomers weer

VLISSINGEN - De zomer geeft nog even vol gas de komende dagen; in het oosten van Zeeland worden zelfs nog enkele tropische dagen verwacht.

Vandaag krijgen we al een heerlijke dag voor liefhebbers van zomerse omstandigheden. Aan de kust stijgt de temperatuur tot een graad of 24, landinwaarts kan het 27 graden worden. De zon laat zich volop zien en er trekken dunne sluierwolken over het land. 

In het weekend wordt het nog warmer en stijgt het kwik zaterdag tot 29 graden en zondag naar verwachting zelfs naar de 31 graden. Ook maandag worden zulke temperaturen verwacht, al blijft het aan de kust enkele graden koeler. Tot en met woensdag kan de temperatuur richting tropische waarden gaan, al wordt de lucht tegen die tijd wel vochtiger en neemt de kans op onweersbuien toe. 

De temperatuur van het zeewater is met 19 graden dezer dagen perfect voor een duik. In de zon op het strand wordt je vervolgens snel weer droog, met een licht briesje vanuit het zuidoosten. Het blijft daardoor lang aangenaam op het strand.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’
    PREMIUM
    Reportage

    Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’

    DOORN - Ruim twee uur rijden is het, van Vlissingen naar Doorn. Moet je nog hopen dat er geen files zijn, anders komt er zó een half uur bij. En toch: ,,Die reistijd naar Vlissingen is echt het punt niet”, zegt de marinier met de blonde kuif die net buiten het kazerneterrein wat rekoefeningen doet. Hij klinkt enigszins verbeten. Alsof een marinier zich daardoor zou laten tegenhouden! ,,Ik ken genoeg mariniers die ver moeten rijden om naar hun standplaats te komen. Twee, drie uur. Jawel. En ‘s avonds weer terug. Láchend. Echt.”