Een agent neemt tijdens een verkeerscontrole een speekseltest af.
Volledig scherm
PREMIUM
Een agent neemt tijdens een verkeerscontrole een speekseltest af. © ANP

Ook één pilletje is al te veel achter het stuur

ACHTERGROND,,Eén jointje? Kan dat? Mag ik dan nog auto rijden? Eén hijs van een joint dan? Of één pilletje?” Politieman Martin Vogel van het basisteam Walcheren schudt zijn hoofd. ,,Nee. Ik geef op dat soort vragen maar één antwoord. Gebruik niets als je nog moet rijden, zoek de grens niet op.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Met ‘dolksteek in de rug’ maakt Forum voor Democratie zich tot paria in de Staten
  PREMIUM

  Met ‘dolksteek in de rug’ maakt Forum voor Democratie zich tot paria in de Staten

  MIDDELBURG - Forum voor Democratie is een paria geworden in Provinciale Staten. In de laatste stemming voor de vakantie bestempelde fractievoorzitter Fred Walravens een breed gedragen voorstel om in Den Haag te lobbyen voor een tolvrije Westerscheldetunnel onverwacht als een motie van afkeuring tegen het dagelijks provinciebestuur. Die diende hij ook prompt in. Trillend van verontwaardiging noemde fractievoorzitter Joan van Burg (SGP) dit een ‘dolksteek in de rug'.
 1. Zeeuwse Zomerfoto’s: Wachten op het juiste licht

  Zeeuwse Zomerfoto’s: Wachten op het juiste licht

  De lezers van de PZC en de bezoekers van onze site sturen ons weer foto's toe die hen een zomers gevoel geven. Twee keer per week, op dinsdag en op vrijdag, plaatsen wij een pagina in de krant met een selectie uit de foto's die ons zijn toegestuurd via de tool die onderaan dit artikel te vinden is. Iedere week staat in de krant van vrijdag en op de site wie de weekwinnaar is geworden. Aan het einde van de zomer kiezen we de foto die ons het meest zomerse gevoel van allemaal gaf. De maker van die foto ontvangt een iPad ter waarde van 350 euro. De winnaars van de acht weekprijzen kunnen gratis bij Smartphoto een fotoboek XL samenstellen ter waarde van 49,95.