Strandhuisje op het Nollestrand in Vlissingen
Volledig scherm
Strandhuisje op het Nollestrand in Vlissingen © PZC

Ook de VRZ laat de teugels iets vieren met tijdelijk toiletten bij strandovergangen

MIDDELBURG - Voorzitter Jan Lonink van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) houdt er rekening mee dat met Hemelvaart mensen door het mooie weer de natuur en de stranden opzoeken. Hij drukt Zeeuwen echter op het hart drukte te mijden.,,Denk aan de veiligheid van jezelf en anderen. Neem je verantwoordelijkheid!” 

De VRZ gaat nu samen met recreatie-organisaties zoals de VVV Zeeland inwoners en toeristen duidelijk maken hoe ze veilig kunnen recreëren.

De VRZ laat de teugels ook iets vieren. Het probleem met gesloten openbare toiletten bijvoorbeeld wordt opgelost door bij strandovergangen tijdelijk sanitaire voorzieningen te plaatsen. Tegelijkertijd houdt de VRZ de vinger aan de pols. Als het te druk wordt, dan zal ze mogelijk ingrijpen, bijvoorbeeld door parkeerplaatsen af te sluiten.

 1. Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen’
  PREMIUM
  update: met video

  Laatste ritje komt stuntman Rico duur te staan: ‘Tja, de politie kan niet blijven waarschu­wen’

  SCHARENDIJKE - Dat hij het braafste jongetje van de klas niet is, weet hij zelf ook wel. Rico de Jonge springt van hoge bruggen en drift er regelmatig op los met één van zijn auto's. Soms gaat dat goed, maar vaak ook mis. Zoals zaterdagmiddag op de Brouwersdam, waar hij het gestunt moest bekopen met drie bekeuringen van bij elkaar zo'n 1000 euro en een verplichte rijvaardigheidscursus. ,,Tja, de politie kan niet blijven waarschuwen, hè.”
 2. Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheersbaar’, ook Belgen komen niet massaal
  video

  Drukte op Zeeuwse stranden ‘gezellig, maar beheers­baar’, ook Belgen komen niet massaal

  VLISSINGEN - De zon schijnt volop, er staat een lekker windje ter afkoeling, en dan is het ook nog eens een feestdag. Je zou dus verwachten dat de Zeeuwse stranden weer vol zouden liggen. Toch zijn er volgens de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) ‘geen signalen’ dat het gevaarlijk druk is op recreatieplaatsen. In de grensplaatsen Hulst en Sluis is ook geen sprake van overmatig veel Belgenbezoek.