foto ter illustratie
Volledig scherm
foto ter illustratie © ANP

Ook coronatest in Vlissingen, onderzoek naar mobiele post in Zeeuws-Vlaanderen

VLISSINGEN - Vanaf maandag kun je ook op Walcheren een coronatest laten afnemen. Bij het ziekenhuis in Vlissingen wordt een testlocatie ingericht. De GGD Zeeland bekijkt de mogelijkheden voor een mobiele testpost in West- en Oost-Zeeuws-Vlaanderen.

 1. Leo Vroegop knokt voor het goede doel in naam van zijn overleden broer: ‘Soms komt het weer even hard binnen’
  PREMIUM
  PORTRET | met video

  Leo Vroegop knokt voor het goede doel in naam van zijn overleden broer: ‘Soms komt het weer even hard binnen’

  SINT-ANNALAND - Het overlijden van zijn 27-jarige broer Siem was één van de dieptepunten in zijn leven. Maar samen met een groep dorpsgenoten zorgde Leo Vroegop ervoor dat er toch iets moois voortkwam uit deze verdrietige gebeurtenis. Schijnbaar onvermoeibaar is de inwoner van Sint-Annaland nu al vijftien jaar het gezicht van de Vrienden van Siem. ,,Soms komt het weer even hard binnen.”
 1. Schoon Zeeland, vuil Zeeland
  PREMIUM
  column oscar garschagen

  Schoon Zeeland, vuil Zeeland

  Nog een laatste pre-flight-check in de Cessna Skyhawk en dan vol gas het hobbelige gras op van Vliegveld Midden-Zeeland, ook wel, lach niet, Zeeland Airport genoemd. Als de lucht grip krijgt op de vleugels worden we zachtjes opgetild, het Zeeuwse luchtruim in. Terwijl bevriende piloot Sander ontspannen onze veiligheid managet, spied ik het landschap af. Het Veerse Meer, de Manteling en de stranden ogen op afstand maagdelijk, maar dat is schijn. Langs de randen van het kwetsbare meer rukt de bebouwing op. Met dank aan geldzuchtige gemeenten. Nagenoeg geen strand is ongerept; hokjes, strandtenten en zelfs strandvilla’s vormen bijna een ketting van Vrouwenpolder naar Westkapelle. Windmolens verstoren overal het panorama.