Ontroerend briefje van dochtertje Herman Ploegstra getoond tijdens bewonersbijeenkomst

OOSTBURG -Een ontroerend handgeschreven briefje van Herman Ploegstra's dochter uit 2010 was het eerste beeld dat de inwoners van IJzendijke zagen tijdens de informatiebijeenkomst over hun in 2010 verdwenen dorpsgenoot.

Herman Ploegstra verdween op 26 oktober 2010. Politie en Openbaar Ministerie vermoeden dat de sleutel tot de oplossing van het mysterie in IJzendijke ligt. Gisteravond was daarom speciaal voor de inwoners van IJzendijke een informatiebijeenkomst in het gemeentehuis in Oostburg.

De hoop is dat Ploegstra's dorpsgenoten stukjes van de puzzel kunnen aandragen die leiden tot het vinden van Ploegstra. Op de bijeenkomst kwamen zo'n 25 mensen af. Ook waren tien familieleden aanwezig. De politie is tevreden met de opkomst. Na afloop voerden rechercheurs gesprekken met een aantal aanwezigen.

Hermans oudste broer Jan deed uit naam van de familie een emotionele oproep aan de aanwezigen om alle informatie met het coldcaseteam te delen. ,,Het is moeilijk, maar er moet echt een antwoord komen."

Daarvoor hadden rechercheur Ralph Nagelkerke en officier van justitie Kim Weijers een half uur durende presentatie gehouden. Een team van twintig rechercheurs is met de zaak bezig.

Volledig scherm
© politie Zeeland

Tijdens de presentatie vertelde Nagelkerke dat afgelopen week met een helikopter boven delen van IJzendijke en omgeving is gevlogen, op zoek naar plaatsen waar Hermans lichaam zou kunnen zijn begraven. Hij deed een dringende oproep aan de aanwezigen niet te schromen om met informatie naar voren te komen. Ook als het om pijnlijke zaken gaat, zoals de buitenechtelijke relaties die Herman Ploegstra er op na hield. Zo is er sprake geweest van een Marokkaanse vrouw met wie het opsporingsteam nooit heeft gesproken. Maar ook mensen die ten tijde van Ploegstra's verdwijning in de buurt waren, iets gezien hebben maar nooit iets gezegd hebben omdat ze aan het stropen waren of bijvoorbeeld bezig waren met het storten van illegaal afval kunnen zich alsnog melden.

Het coldcaseteam wil ook weten wie de chauffeurs waren van de zwarte BMW X5 en de zwarte Audi Avant waarover getuigen hebben verklaard dat die ten tijde van Ploegstra's verdwijning met hoge snelheid over de Duivelshoekweg reden. ,,Als u het bent geweest, laat het ons weten. Dan kunnen we ook dat spoor uitsluiten."

Want uitsluiten doet het team niets of niemand. Iedereen die ooit in verband met de verdwijning van Herman Ploegstra is genoemd, zal weer worden gehoord.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement