Roeland van de Vijsel: ,,Nu we weten wat voor rol algen spelen, kunnen we kijken of we in nieuwe gebieden algenmatten kunnen aanplanten of de geulvorming op gang kunnen brengen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Roeland van de Vijsel: ,,Nu we weten wat voor rol algen spelen, kunnen we kijken of we in nieuwe gebieden algenmatten kunnen aanplanten of de geulvorming op gang kunnen brengen.” © Marcelle Davidse

Ontdekt in Yerseke: piepkleine algen gaan ons helpen tegen de stijgende zee

YERSEKE - Hoe houden we in Zeeland droge voeten? Door dijken steeds hoger en dus ook breder te maken? Dat kan wel. Maar dan zul je ook huizen moeten slopen. Kan dat echt niet anders? Als we dat water nou afremmen voordat het tegen de dijken klotst, scheelt dat? In Yerseke denken ze van wel. Piepkleine algen gaan ons helpen in de strijd tegen het water.

  1. Scherp debat over PFAS in Westerschelde: ‘Je laat toch niet toe dat de buurman motorolie in je tuin dumpt?’
    PREMIUM

    Scherp debat over PFAS in Wester­schel­de: ‘Je laat toch niet toe dat de buurman motorolie in je tuin dumpt?’

    MIDDELBURG - Het geduld van Zeeland raakt op. Na een zomer waarin de vragen over de PFAS-vervuiling in de Westerschelde zich opstapelden, willen Zeeuwse politici nu antwoorden. In een scherp Statendebat werd vrijdag aangedrongen op een harde opstelling tegenover Vlaanderen, een pas op de plaats in de Hedwigepolder en een waarschuwing om geen vis meer uit de Westerschelde te eten.