Roeland van de Vijsel: ,,Nu we weten wat voor rol algen spelen, kunnen we kijken of we in nieuwe gebieden algenmatten kunnen aanplanten of de geulvorming op gang kunnen brengen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Roeland van de Vijsel: ,,Nu we weten wat voor rol algen spelen, kunnen we kijken of we in nieuwe gebieden algenmatten kunnen aanplanten of de geulvorming op gang kunnen brengen.” © Marcelle Davidse

Ontdekt in Yerseke: piepkleine algen gaan ons helpen tegen de stijgende zee

YERSEKE - Hoe houden we in Zeeland droge voeten? Door dijken steeds hoger en dus ook breder te maken? Dat kan wel. Maar dan zul je ook huizen moeten slopen. Kan dat echt niet anders? Als we dat water nou afremmen voordat het tegen de dijken klotst, scheelt dat? In Yerseke denken ze van wel. Piepkleine algen gaan ons helpen in de strijd tegen het water.

 1. Zonder contrast zouden we gek worden
  PREMIUM
  COLUMN JAN VANTOORTELBOOM

  Zonder contrast zouden we gek worden

  Ik hou van blauw. Van die lange, oneindige lentelucht waarin ik kan blijven kijken en wegdromen en de gedachten onwillekeurig terug gaan naar vervlogen lentes en zomers, van de blauwe schittering van de Middellandse Zee, het blauw dat ik zojuist zag blinken boven de bek van een eend die stil naast me in de diepe sloot op het water dreef, van de blauwe schittering van het dak van een schuur, van het diepe donkere blauw van een plek op het lichaam die herinnert aan verdwenen pijn. Blauw is zacht, blauw is rust, blauw is ruim.
 1. Raadslid Hulst vloekt tijdens het ambtsgebed
  Play

  Raadslid Hulst vloekt tijdens het ambtsgebed

 2. Middelburgse skaters blij met komst nieuw skatepark
  Play

  Middelburg­se skaters blij met komst nieuw skatepark