Volledig scherm
Het Nationaal Park Oosterschelde.

Ontdek verdronken dorpen tijdens de Oosterscheldeweek

THOLEN - Nationaal Park Oosterschelde houdt van 7 tot en met 14 september de elfde editie van de Oosterscheldeweek. Door middel van vaar-, fiets- en kajaktochten en fotoworkshops kunnen mensen kennismaken met het nationaal park.

Het natuurgebied rondom de Oosterschelde heeft sinds 2002 de status van nationaal park. Het is zo’n 37.000 hectare groot. Om de schoonheid van het gebied onder de aandacht te brengen organiseert het nationaal park de Oosterscheldeweek.

Dit jaar begint die op zaterdag 7 september met een vaartocht in de omgeving van de verdronken stad Reimerswaal in Tholen. Ook wordt aandacht besteed aan de verdronken dorpen in de Oosterschelde. In het gemeentehuis van Tholen is een kleine expositie te zien met onder meer restanten van de verdronken stad Reimerswaal.

Tijdens de week worden verschillende activiteiten georganiseerd om mensen kennis te laten maken met het landschap en de onderwaternatuur. Zo kunnen mensen een snorkelexpeditie doen, getijdepoelen ontdekken en vaartochten maken. Het programma staat op www.np-oosterschelde.nl.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement