Online winkeltje aan huis: Leuk werk en ook nog eens lekker thuis

VideoGOES - Vroeger gingen dingen anders. Vroeger koos je voor een carrière, of voor een bestaan thuis. Vroeger zat een winkel ergens in een winkelstraat, met een mooie etalage waar de koopwaar uitgestald werd. Maar tijden veranderen. Je eigen bedrijfje runnen kan tegenwoordig ook prima van thuis uit. Wel zo makkelijk. 

Op de sociale media lijken er steeds meer winkeltjes te verschijnen die vooral online bestaan. Het product is meestal iets creatiefs, iets ambachtelijks. Ze hebben een eigen website, een profiel op Facebook, uiteraard een telefoonnummer en emailadres, maar géén winkel. Waar ze dan zitten? Nou, in een inpandige garage in Goes, of op een zolder aan de rand van IJzendijke, of in een aanbouw aan een huis in Groede. Gewoon, lekker thuis. 

Renske van de Velde (25) maakt in haar naaiatelier Pluis Design op de zolder van haar nieuwbouwwoning in IJzendijke kleding op maat, en ze doet verstelwerk. Ze houdt er ook naaicafés en geeft workshops, voor maximaal vier personen per keer. Pluis zag het levenslicht toen haar vorige baan ineens ophield te bestaan, nog maar kort geleden. Het atelier draait sinds juli. ,,Het is even afwachten hoe het gaat lopen, het is nu nog een beetje een avontuur. Daar is gelukkig ruimte voor, mijn vriend heeft een goede baan. Waarom ik dan überhaupt ga werken? Ik wil niet op zijn zak teren, ik wil financieel onafhankelijk zijn. En ik kan ook gewoon niet stilzitten, trouwens.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement