Volledig scherm
Peter van Dijk (links) en Vincent Bosch van de PVV © Lex de Meester en Leo Adriaansen

Onderzoek naar PVV kost provincie 58.000 euro

POLLMIDDELBURG - De provincie verwacht een rekening van 58.000 euro te krijgen voor het onderzoek dat KPMG heeft verricht naar de besteding van fractiegelden door de PVV. Dat bedrag is exclusief BTW.

Dat antwoordt commissaris van de koning Han Polman op vragen van Statenlid Martin Bos (Forum voor Democratie). Bos wilde van hem weten waarom een extern bureau was ingeschakeld en wat het onderzoek heeft gekost. Volgens de commissaris waren er twee reden om bij KPMG aan te kloppen: de ernst van de beschuldigingen en de suggestie dat de provincie al eerder op de hoogte was geweest van gesjoemel met het fractiegeld.  

Aanleiding voor het KPMG-onderzoek waren beschuldigingen van Zeeuwse PVV’ers aan het adres van hun lijsttrekker Peter van Dijk. Het onderzoek werd in eerste instantie aanbesteed voor ongeveer 24.000 euro.  De uitkomst van dat eerste onderzoek gaf aanleiding tot het verstrekken van een vervolgopdracht. Er moest volgens de commissaris van de koning ‘een verdiepingsslag’ komen. Die opdracht is verstrekt voor ‘circa’ 33.058 euro. Er was ook nog voor 615 euro ‘een juridisch advies’ ingewonnen.

Poll

Een onderzoek naar fraude mag best wat kosten

  • Eens (61%)
  • Oneens (39%)
829 stemmen
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement