Volledig scherm
Archieffoto: de BRU36 vist mosselen op © DirkJan Gjeltema

Onderzeeër opent mosselseizoen

YERSEKE - Een onderzeeër vist komende woensdag in de Oosterschelde samen met de kotter YE 100 officieel de eerste bodemmosselen op. Het gaat om een klein vaartuig dat regelmatig voor onderzoek wordt ingezet.

,,Het is weer eens een andere start van het mosselseizoen. Wij denken dat het spectaculair wordt'', zegt Tilly Sint Nicolaas van het Nederlands Mosselbureau. Nadat de mosselen zijn opgevist kunnen ze worden geproefd op een zandplaat in de Oosterschelde.  Aan boord van de YE100 bevinden zich woensdag voor genodigden en pers, maar er is nog een beperkt aantal plaatsen beschikbaar voor liefhebbers. Gegadigden kunnen zich op mosselen.nl aanmelden. De YE100  vertrekt om 11 uur in de haven van Yerseke en is om 14.30 uur weer terug. Meevaren in de onderzeeër is vrijwel zeker niet mogelijk, zegt Sint Nicolaas. Het vaartuig biedt slechts ruim aan drie opvarenden.

De officiële opening van het mosselseizoen - en dat zijn dan de mosselen die op de bodem zijn gekweekt - is dit jaar laat. Door de trage groei van de schelpdieren is de start een maand later dan vorig jaar. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement