Volledig scherm
In de Machinefabriek in Vlissingen vindt zaterdag het WrX Job Festival plaats. © Ruben Oreel

Onderwijs, overheid en bedrijfsleven organiseren Week van de Zeeuwse Arbeidsmarkt

VLISSINGEN - Donderdag begint de Week van de Zeeuwse arbeidsmarkt. Door middel van verschillende evenementen gaan onderwijs, overheden en bedrijven de mogelijkheden onder de aandacht brengen om in Zeeland aan het werk te gaan.

Het zwaartepunt ligt op zaterdag met het WrX Job Festival in de Machinefabriek in Vlissingen. WrX staat voor work en experience, de Engelse termen voor werk en beleving. Werkzoekenden van alle leeftijden, maar ook studenten, kunnen daar zien welke banen er beschikbaar zijn.

Op vrijdag kan dat bij de bedrijven zelf, via de WrX Bedrijventour. Informatie over beide evenementen is te vinden op wrxzeeland.nl

Op donderdag brengt het Aanvalsteam Arbeidsmarkt, dat vorig jaar door de provincie is geformeerd, personeelsfunctionarissen en leidinggevenden van diverse bedrijven bij elkaar om gezamenlijk vacatures op te vullen. Uiteindelijk is de bedoeling alle potentiële Zeeuwse werknemers aan een baan te helpen, onder wie ook deeltijdwerkers, statushouders en mensen met een uitkering. Maandag wordt de arbeidsweek afgesloten met een netwerkevent voor werkgevers.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement