Volledig scherm
PREMIUM
De Zeeuwse Ombudsman Gertjan van der Brugge. © Scalda

Ombudsman tikt Sabewa op de vingers

VLISSINGEN - Belastingdienst Sabewa moet bij het verlenen van kwijtschelding meer rekening houden met de persoonlijke omstandigheden. In het geval van een vrouw uit Vlissingen ging Sabewa in de fout, vindt de Zeeuwse Ombudsman Gertjan van der Brugge.

De vrouw lijdt aan een ernstige vorm van epilepsie. Dat leidt tot hoge zorgkosten. Een deel daarvan krijgt zij terug via de Belastingdienst. Daarnaast ontvangt zij een toeslag op haar uitkering van het UWV.

Vorig jaar vroeg zij kwijtschelding aan van de gemeentelijke en waterschapsbelastingen. Sabewa wees dat af. Door de toeslag op de uitkering en de belastingteruggave is haar inkomen te hoog om in aanmerking te komen voor kwijtschelding.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeuwse bomen nog zo groen als gras, en dat is best bijzonder
    PREMIUM

    Zeeuwse bomen nog zo groen als gras, en dat is best bijzonder

    VLISSINGEN - De bladeren aan de abelen langs het kanaal door Walcheren tussen Vlissingen en Middelburg zijn nog gifgroen. En dat is opmerkelijk voor deze tijd van het jaar. Ook in de Zeeuwse bossen zitten nog volop groene bladeren aan de bomen. ,,Het lijkt alsof de sapstroom die de bomen van voedsel voorziet nog niet in winterrust is gekomen”, zegt boswachter Karel Leeftink van Staatsbosbeheer. ,,En dat is toch wel bijzonder.”