Volledig scherm
De rechtbank in Middelburg. © Guido van der Heijden

OM wil verlenging tbs voor man uit Terneuzen

MIDDELBURG – Het Openbaar Ministerie (OM) in Middelburg vindt dat de tbs van de 52-jarige G. van der M. uit Terneuzen met één jaar moet worden verlengd en de dwangverpleging voorwaardelijk moet worden beëindigd. De tbs met dwangverpleging was hem in 2010 in hoger beroep - naast een celstraf van drie jaar - opgelegd.

Van der M. en zijn toen 34-jarige maat en plaatsgenoot J. H. waren destijds verantwoordelijk voor de dood van de 44-jarige Terneuzenaar Dick Bonte.

De twee mishandelden Bonte op 8 oktober 2008 in een woning aan de Dr. Buijzestraat in Terneuzen zo verschrikkelijk dat hij aan zijn verwondingen bezweek. De mannen kenden elkaar en kwamen vaak bij elkaar om te drinken. Van der M. en H. hadden die dag – los van elkaar - Bonte met hun vuisten en voeten bewerkt.

Als de rechtbank het voorstel van het OM volgt, komt Van der M. in 2020 op vrije voeten en kan hij weer gaan en staan waar hij wil. Wel komt hij dan onder toezicht van de reclassering te staan. Vooruitlopend op 2020 meldde Van der M. dat die dag een glas wijn en een dikke sigaar klaar staan om het te vieren.

Uitspraak 7 december.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement