Volledig scherm
De voormalige coffeeshop Checkpoint. © Peter Nicolai

OM eist weer straf tegen eigenaar Checkpoint

DEN BOSCH – Het Openbaar Ministerie (OM) heeft dinsdag bij het gerechtshof in Den Bosch weer straf geëist tegen eigenaar Meddie Willemsen van de voormalige Terneuzense coffeeshop Checkpoint. Hij hoeft wat de aanklager betreft niet terug de gevangenis in. Hij eiste 7 weken voorwaardelijk cel.

Ook de BV van Willemsen zou nog een voorwaardelijke boete moeten krijgen van 250.000 euro. Volgens de aanklager overtrad Checkpoint de gedoogvoorwaarden. De coffeeshop had te veel drugs in het pand. Dat Willemsen de stash in bijvoorbeeld het kantoor bewaarde, noemde de aanklager een ‘kunstmatige’ oplossing. Bovendien vindt het OM dat er sprake is van een criminele organisatie.

De zaak diende al twee keer eerder in hoger beroep. De laatste keer werd het OM niet-ontvankelijk verklaard in de veroordeling. Volgens het hof in Amsterdam mocht de verdachte de gedoogvoorwaarden zo uitleggen als hij deed en werden ze niet overschreden. De Hoge Raad vond echter dat dat niet wil zeggen dat het OM niet mocht vervolgen. Het hof motiveerde dat onvoldoende.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement