Volledig scherm
Kees van Beveren (m) tijdens de opening van het oesterseizoen in Yerseke © Marcelle Davidse

Oesterkwekers niet blij met hulp van de VVD

DEN HAAG - De landelijke VVD wil de Zeeuwse oesterkwekers helpen maar die weten niet of ze daar blij mee moeten zijn. ,,Dit kan ook slecht uitpakken”, zegt voorzitter Kees van Beveren van de Nederlandse Oestervereniging.

Hij doelt op vragen die VVD-Kamerlid Arne Weverling heeft gesteld aan minister Carola Schouten (ChristenUnie, Landbouw, natuur en voedselkwaliteit) over een vergunning voor oesterkweek op de Prinseplaat en de Tweede Plaat in de Oosterschelde. De kweker wacht nog op de beoordeling van een monitoringsplan, waardoor hij in de cruciale maanden november, december en januari mogelijk nog niet aan de slag kan. ,,Dan verlies je eigenlijk een jaar”, aldus Van Beveren.

Tijdens een werkbezoek aan Zeeland is Weverling vorige week bijgepraat en nu heeft hij onverwacht schriftelijke vragen gesteld. ,,Dat is wel erg voorbarig", vindt Van Beveren. ,,Wij zijn zelf in gesprek met het ministerie. Als Weverling het had afgestemd, hadden we gezegd: wacht nog een maandje.” Hij hoopt nu maar dat de vragen een snelle oplossing niet doorkruisen.

  1. Nomineer nu je leraar of lerares! Wie neemt de PZC-wisselbokaal over van Hafid Draoui?

    Nomineer nu je leraar of lerares! Wie neemt de P­ZC-wisselbo­kaal over van Hafid Draoui?

    HULST - Hafid Draoui (50) uit Hulst krijgt altijd even vleugels als hij terugdenkt aan het moment dat hij de PZC-wisselbokaal omhoog hield. ,,Het was een heerlijk gevoel.” De leraar Frans van het Reynaertcollege in Hulst werd vorig jaar uitgeroepen tot beste leraar van Zeeland. Nu geeft hij het stokje over: alle Zeeuwse middelbare scholieren kunnen vanaf vandaag weer zijn of haar favoriete docent nomineren.