Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Nu ook inwoner Noord-Beveland in ziekenhuis vanwege corona

GOES - Het aantal Zeeuwen dat met ernstige coronaverschijnselen in het ziekenhuis is opgenomen, is sinds maandag met zeven gestegen. Daarmee komt het totale aantal mensen in de provincie dat tot nu toe vanwege Covid-19 in het ziekenhuis is beland op 111.

Dat blijkt uit cijfers die het RIVM dinsdag heeft gepubliceerd. De nieuwe patiënten zijn afkomstig uit de gemeenten Hulst (2), Noord-Beveland, Sluis, Terneuzen, Tholen en Veere. Het is voor het eerst dat ook een inwoner van Noord-Beveland in het ziekenhuis ligt. Tot nu toe was het een van de weinige gemeenten in het land zonder corona-opnames.

Binnen Zeeland kent Tholen nog altijd verreweg de meeste ernstige gevallen, met in totaal 31 mensen die in het ziekenhuis liggen of hebben gelegen. Terneuzen telt inmiddels 17 patiënten die opgenomen zijn (geweest), Middelburg 13 en Schouwen-Duiveland 9. In Kapelle is, net zoals nu op Noord-Beveland, slechts één geval gemeld.

Het werkelijke aantal patiënten ligt waarschijnlijk hoger. Een deel van de ziekenhuisopnames wordt pas een of enkele dagen later gemeld.

  1. Geen laatste afscheid voor echtpaar door getouwtrek rond coronaregels bij woonzorgcentrum in Goes
    PREMIUM

    Geen laatste afscheid voor echtpaar door getouwtrek rond coronare­gels bij woonzorg­cen­trum in Goes

    GOES - De laatste wens van een echtpaar om elkaar nog één keer in Goes te zien voordat de man zou sterven, mondde woensdagavond uit in een fikse ruzie. Stichting Ambulance Wens Nederland beschuldigde woonzorgcentrum Rehoboth van onmenselijk handelen, omdat een cliënt geen afscheid mocht nemen van haar stervende man. Zorgkoepel Cedrah, waaronder Rehoboth valt, zegt dat Ambulance Wens leugens verspreidt.