Volledig scherm
Kieswijzer © AD

Nu live: dé Kieswijzer voor Zeeland van de PZC

VERKIEZINGENVLISSINGEN - De PZC heeft de Kieswijzer gelanceerd voor elke gemeente in Zeeland. Twijfelt u nog op welke partij in uw gemeente u zult stemmen op 21 maart? Of bent u gewoon benieuwd naar de standpunten van de partijen? Onze Kieswijzer biedt hulp: handig, snel en overzichtelijk.  

Vul hier de Kieswijzer voor uw gemeente in

Wij hebben de Kieswijzer samen het AD en de andere regionale titels van de Persgroep gemaakt. Daarbij is onder meer gebruikgemaakt van de suggesties die door lezers en door politieke partijen zijn ingediend. Ook hebben we de hulp ingeroepen van onze verslaggevers, die goed ingevoerd zijn in de plaatselijke politiek. Met een totaal van 220 gemeenten is het de grootste regionale stemhulp ooit.

Stellingen

U krijgt als gebruiker van de Kieswijzer een aantal stellingen voorgelegd over zaken die spelen in uw gemeente, waarbij u kunt aangeven of u het ermee eens bent. Daarbij kunt u direct zien hoe de partijen in uw gemeente erover denken. Nadat alle stellingen zijn beantwoord, laat de Kieswijzer zien welke partijen het beste passen bij de gegeven antwoorden. Zo kunt u zich oriënteren op de verkiezingen, zonder daarbij alle partijprogramma's door te hoeven spitten.

De standpunten van alle politieke partijen in Zeeland staan in de Kieswijzer van hun gemeente. Vrijwel alle politieke partijen hebben de stellingen zelf beoordeeld en hun argumenten voor 'Eens', 'Oneens' of 'Neutraal' verwoord. Alleen TOP/Gemeentebelangen in Terneuzen wilde daaraan niet meewerken. Wij vinden het niet acceptabel dat de lezer zich niet op de hoogte zou kunnen stellen van de standpunten van de grootste partij in de grootste gemeente van Zeeland. Daarom hebben wij de Kieswijzer zelf ingevuld voor TOP/Gemeentebelangen, op basis van eerder ingenomen standpunten van de partij.

U kunt de Kieswijzer voor uw gemeente invullen op www.pzc.nl/kieswijzerVolg ook al het nieuws rond de verkiezingen op www.pzc.nl/verkiezingen.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijkste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’
  PREMIUM
  poll / video

  Dit vinden Zeeuwen het gevaarlijk­ste fietspad: ‘Het is smal, druk en pikdonker’

  VLISSINGEN - Zeeland telt in vergelijking met andere provincies veel onverlichte fietspaden waar brommers en fietsers met knikkende knieën overheen rijden. Het Jaagpad tussen Vlissingen en Middelburg boezemt de meeste angst in. Duizenden forenzen en scholieren razen dagelijks over het smalle pad langs het Kanaal door Walcheren. Het levert vaak gevaarlijke situaties op, vooral tijdens de donkere dagen.
 2. Leefbaar Reimerswaal: ‘Beheerder dorpshuis Krabbendijke onmiddellijk ontslaan’
  PREMIUM

  Leefbaar Reimers­waal: ‘Beheerder dorpshuis Krabbendij­ke onmiddel­lijk ontslaan’

  KRABBENDIJKE - Raadslid Marien Weststrate vindt dat de gemeente Reimerswaal dorpshuis De Meiboom in Krabbendijke moet sluiten en de beheerder moet ontslaan. In het dorpshuis trof de politie eerder deze week een hennepplantage aan. Weststrate wil dat De Meiboom voor minimaal drie maanden dicht gaat. ,,En de beheerder moet met onmiddellijke ingang worden ontslagen", zegt de fractievoorzitter van Leefbaar Reimerswaal.