Als voorbeeld dient de Maasvlakte Plaza in Rotterdam, een vrachtwagenparkeerplaats met tal van voorzieningen.
Volledig scherm
Als voorbeeld dient de Maasvlakte Plaza in Rotterdam, een vrachtwagenparkeerplaats met tal van voorzieningen. © ANP

North Sea Port hoopt op Europees geld voor aanleg slimme parking in haven Vlissingen

MIDDELBURG - Havenbedrijf North Sea Port hoopt Europees geld te vangen voor de aanleg van een ‘slimme’ parkeerplaats voor vrachtwagens in de haven van Vlissingen. De provincie wil de aanvraag met een officiële steunbetuiging een extra zetje geven.

Havenbedrijf North Sea Port wil samen met enkele partners vlakbij de nieuwe kruising van Sloeweg, Bernhardweg-West en Westerscheldetunnelweg een enorme parkeerplaats met tal voor voorzieningen aanleggen voor vrachtwagenchauffeurs. De moderne logistieke verzamelplaats, die intern Central Gate heet, moet het aantal transportkilometers en uitstoot van broeikasgassen verminderen. 

Hoeveel geld de aanleg kost, is nog niet bekendgemaakt. Het havenbedrijf hoopt dat Brussel een vijfde van de kosten bijdraagt. Op het centrale plein kunnen vrachtwagenchauffeurs zich via een biometrische scanner aanmelden bij bedrijven. Ook kunnen ze er hun elektrische truck opladen, een hapje eten én  overnachten. Overigens zijn omwonenden tegen de komst van de megaparkeerplaats.