Brand bij Cargill in Sas van Gent in 2014.
Volledig scherm
PREMIUM
Brand bij Cargill in Sas van Gent in 2014.

North Sea Port en hulpdiensten sluiten pact om calamiteiten in havengebied beter te bestrijden

TERNEUZEN - Instanties in het Zeeuwse en Gentse havengebied gaan incidenten en calamiteiten  samen en beter dan nu gebeurt bestrijden. Havenbedrijf North Sea Port, de Veiligheidsregio Zeeland en Brandweerzone Centrum (Gent en omliggend gebied) hebben daarvoor een overeenkomst gesloten.

 1. Seafarm in Kamperland is de eerste viskwekerij ter wereld die voor platvis het duurzame ASC-keurmerk binnenhengelt: ‘Daar zijn we apetrots op!’
  PREMIUM

  Seafarm in Kamperland is de eerste viskweke­rij ter wereld die voor platvis het duurzame ASC-keur­merk binnenhen­gelt: ‘Daar zijn we apetrots op!’

  Bij Seafarm in Kamperland hangt de vlag uit. Als eerste in de wereld kreeg de indoor tarbotkwekerij deze week het duurzaamheidscertificaat van de Aquaculture Stewardship Council (ASC). Het keurmerk garandeert dat hun platvissen duurzaam zijn gekweekt. Dave Bout: ,,Het maakt veel los. Ik word platgebeld door vishandelaren.”
 2. Kunstenaars Gerda en Michiel verruilen hun huis in Heikant voor Hilversum: ‘Het opkamertje voelt als een warme jas’
  PREMIUM
  dag huis!

  Kunste­naars Gerda en Michiel verruilen hun huis in Heikant voor Hilversum: ‘Het opkamertje voelt als een warme jas’

  Kunstenaars opgelet! Deze week staat een huis in deze rubriek centraal dat bij uitstek geschikt is voor kunstenaars, die wel raad weten met veel ruimte. Of natuurlijk andere beroepsgroepen, die een praktijkruimte aan huis zoeken. Kunstenaars Michiel en Gerda Holtgreve hebben namelijk hun huis aan de Ellestraat in Heikant te koop gezet. Vol liefde praat Gerda over het huis, waar ze zo’n zestien jaar gewoond hebben.