Per Gunnar Johnson, de Noorse bevrijder die in een filmpje uitlegt hoe de bevrijding van Westkapelle en Domburg verliep.
Volledig scherm
PREMIUM
Per Gunnar Johnson, de Noorse bevrijder die in een filmpje uitlegt hoe de bevrijding van Westkapelle en Domburg verliep. © archieffoto Het Polderhuis

Noorse bevrijders herdacht tijdens tentoonstelling in Westkapelle in oktober

WESTKAPELLE - Dat pelotons Polen, Canadezen, Engelsen en Fransen grote bijdragen leverden aan de bevrijding van Zeeland is wijd en zijd bekend. Dat Troop No5, een groep Noorse commando’s, ook een belangrijke rol speelde bij de bevrijding van Walcheren, weet slechts een select clubje.

0 reacties

  1. Niemand snapt waarom kerken wel open zijn en ‘de sportscholen van de geest’ niet
    PREMIUM
    column Oscar Garschagen

    Niemand snapt waarom kerken wel open zijn en ‘de sportscho­len van de geest’ niet

    Een ludiek ideetje was het zeker. Maar ‘magisch en verrukkelijk’, zoals organisator Diederik Ebbinge het Kapsalon Theater noemde: nou nee. Althans, niet in de Vlissingse megabioscoop CCXL, waar de culturele demonstranten heel braaf werden QR-ed. De zanger van dienst was na twee optredens-loze jaren nog niet bij stem en gastheer René Mioch vertoonde zijn dweperige interviews met Hollywoodse sterren alsof je op een verjaardagsfeestje op vakantiefilmpjes wordt getrakteerd.