Re-integratiebedrijf De Zuidhoek. Beschutte werkplekken worden vaak bij re-integratiebedrijven gecreërd.
Volledig scherm
PREMIUM
Re-integratiebedrijf De Zuidhoek. Beschutte werkplekken worden vaak bij re-integratiebedrijven gecreërd. © Dirk-Jan Gjeltema

Nog meer beschutte werkplekken nodig in Zeeland

GOES - Steeds meer mensen die een ‘gewone baan’ niet aankunnen, zijn aan de slag gegaan op een zogeheten ‘beschutte werkplek’. Toch blijft het aantal beschermde arbeidsplaatsen voor deze doelgroep nog achter bij de doelstellingen. Zeeland doet het daarbij gemiddeld beter dan andere regio's.

 1. Veerse hengelsporters vrezen voor dure hobby als ze betaald moeten parkeren
  PREMIUM

  Veerse hengelspor­ters vrezen voor dure hobby als ze betaald moeten parkeren

  WESTKAPELLE - Het invoeren van betaald parkeren langs de Veerse kust kan flinke gevolgen hebben voor de hengelsporters. Die kunnen nu nog vaak gratis parkeren omdat ze de goede plekjes weten te vinden. Maar ze vrezen dat ze straks per jaar minimaal 140 euro kwijt zijn om alleen al aan wedstrijden deel te nemen. Dat is volgens voorzitter Peter Slabber van de Hengelsportvereniging Westkapelle (HSW) vier keer het bedrag dat ze nu aan contributie kwijt zijn.
 2. Stekelrogonderzoek biedt hoop voor verdwenen ‘reuzenmanta’ van de Noordzee

  Stekelro­gon­der­zoek biedt hoop voor verdwenen ‘reuzenman­ta’ van de Noordzee

  BAARLAND - In de Westerschelde bij Baarland worden zaterdag tien stekelroggen uitgezet. Die zijn uitgerust met een zendertje, om meer te weten te komen over hun verplaatsingsgedrag en overleving na uitzetting in het wild. De roggen zijn de laatsten van een bijzonder en innovatief onderzoek van WWF-NL, Sportvisserij Nederland en Blue Linked, waarin wordt gekeken of het kweken en uitzetten van haaien en roggen kan bijdragen aan het herstel van populaties in de Noordzee.
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement