Volledig scherm
Staatssecretaris Barbara Visser van Defensie aan het woord tijdens een debat in de Tweede Kamer over de begroting van Defensie. ANP SEM VAN DER WAL © ANP

Nog 2 jaar onzekerheid rond marinierskazerne

DEN HAAG - Het duurt nog twee jaar voordat het licht voor de bouw van een kazerne voor de mariniers in Vlissingen definitief op groen wordt gezet. Op zijn vroegst in 2021 krijgt de Tweede Kamer de zogenaamde D-brief, waarin het parlement om toestemming gevraagd wordt de bouw in gang te zetten.

Dit zei staatssecretaris Barbara Visser (Defensie, VVD) tijdens de behandeling van de begroting voor Defensie in de Tweede Kamer op vragen van SGP’er Chris Stoffer. Hij wilde weten wanneer een eind komt aan de onzekerheid voor mariniers, de gemeenten Doorn en Vlissingen en de provincie Zeeland. 

De bouw van de Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne kwam woensdag en donderdag slechts zijdelings te sprake. De staatssecretaris herhaalde, wat ze deze week in een brief aan de Kamer had geschreven. Het overleg over aanpassing van het oorspronkelijke plan voor de kazerne wordt dit jaar afgerond. Daarnaast loopt nog een tweede inspraakproces. De verhuizing naar Zeeland wordt gezien als een reorganisatie met alle formele procedures die daar bij horen. Dit proces loopt nog.