NK Tegenwindfietsen loopt storm: ‘Recordaantal aanmeldingen’

VIDEONEELTJE JANS - Driehonderd fanatiekelingen trotseren zaterdag de harde wind op de Oosterscheldekering tijdens de vijfde editie van het NK Tegenwindfietsen. De aanmeldingen gaan ‘als een malle’ zegt organisator en bedenker Robrecht Stoekenbroek. Hij spreekt van een ‘recordaantal’ aanmeldingen. 

,,Als we het aan zouden kunnen, dan zouden we makkelijk 500 of 750 mensen toe kunnen laten.” Donderdag waren er nog een paar een paar plekken vrij voor individuele deelnemers. Wie in een team van vier wil meedoen, heeft meer kans.  

Driehonderd bikkels trotseren zaterdag de Oosterscheldekering, die voor één dag is omgedoopt tot ‘The Dutch Mountain’. De voorspelde windkracht 7 staat volgens de organisatoren namelijk gelijk aan een berg met een hellingsgraad van 8 procent. Met een herenfiets zonder versnellingen moeten de deelnemers 8,5 kilometer overbruggen. Stoekenbroek is dolblij dat het evenement dit jaar kan doorgaan. Vorig jaar stormde het vaak, maar de wind kwam telkens uit de verkeerde hoek. ,,Het is zo leuk om te merken dat iedereen enthousiast is.”

Oud-winnaars

Omdat de wedstrijd de lustrum-editie viert, zijn zo veel mogelijk winnaars en winnaressen van vorige edities uitgenodigd. Teun Sweere (winnaar 2016) en Mathilde Matthijsse (winnares 2016) doen zeker mee, en ook Pico de Jager, die in 2015 won. Mogelijk doen ook Bart Brentjens, de winnaar van de eerste editie, en Wouter Mesker (2014) mee. De organisatie plaatst een scherm langs het parcours, waarop deelnemers de windkracht kunnen zien. ,,Het is een LED-muur die met kleuren en patronen reageert op de actuele wind. We hopen dat de wedstrijd daarmee extra leuk wordt voor toeschouwers en deelnemers.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Tbs met dwangverpleging geëist tegen gewelddadige Hagenaar

    Tbs met dwangver­ple­ging geëist tegen gewelddadi­ge Hagenaar

    MIDDELBURG – De 31-jarige Hagenaar M. B. zou in ieder geval een tbs met dwangverpleging plus de zes weken cel van een eerder vonnis opgelegd moeten krijgen, vindt de officier van justitie in Middelburg. B. wordt ervan verdacht op 2 juni van dit jaar in Vogelwaarde zijn partner ernstig te hebben mishandeld en een dag later haar vader te hebben bedreigd. Zo zou hij haar bij de haren hebben gepakt, tegen de grond hebben gesmeten, tegen haar rug hebben getrapt en de keel hebben dichtgeknepen. Haar vader had hij gedreigd ‘dat kolere kot in de fik te steken’ en iedereen die in de weg stond ging opruimen.
  2. Twee jaar cel geëist voor klap met hamer

    Twee jaar cel geëist voor klap met hamer

    MIDDELBURG - Tegen de 38-jarige C. H., zonder vaste woon- of verblijfplaats, is maandag in Middelburg een gevangenisstraf van twee jaar geëist. ook zou ze nog een celstraf van zes weken moeten uitzitten van een eerder vonnis. De vrouw wordt ervan verdacht op 8 april van dit jaar een oudere man bij wie zij tijdelijk inwoonde met een klauwhamer tegen zijn hoofd te hebben geslagen. De man liep daardoor een gebroken neus en een bloedend oor op. Kort daarvoor zou zij hem met een mes in de rug hebben gestoken. Volgens de vrouw viel het allemaal wel mee. De klauwhamer kwam eigenlijk tegen zijn hand aan en door de klap eindigde die hard op zijn neus. Het mesje was een tomatenmesje geweest en was niet meer dan een prikje geweest. ,,Een poging doodslag en een eenvoudige mishandeling, concludeerde de officier van justitie.’' De achtergrond van de delicten lag in de relationele sfeer. De man dacht een relatie met haar te hebben en eigenlijk was H. daar helemaal niet van gediend. Toen hij op de bewuste dagen in een geïrriteerde sfeer avances maakte regeerde zij met de hamer en het mesje.