Cover van Nijntje in het Zeeuws.
Volledig scherm
Cover van Nijntje in het Zeeuws. © Uitgeverij Bornmeer

Nijntje viert 65e verjaardag in ’t Zeêuws

VLISSINGEN - Nijntje wordt 65 jaar. Voor deze gelegenheid is er een jubileumboek uitgegeven in zes streektalen, waaronder het Zeeuws. In deze variant luidt de titel ‘Het feêst van Nijntje’.

De vertaling is gemaakt door Engel Reinhoudt, die voor de PZC mede de rubriek Streektaal maakt. Reinhoudt heeft al meerdere Nijntje-boeken in het Zeeuws vertaald. Ook ‘Kikker’ van Max Velthuijs en ‘Boer Boris’ van Ted van Lieshout vertaalde hij in het Zeeuws.

In het nieuwe Nijntje-boekje is te lezen:
ze zocht een eêl moai jurkje uut
het moaiste uut de kasse
omda ze jaerig was vandaege
zou dat eêl goed passe

  1. Woonde ik maar in Zeeland, schreef ze terug
    PREMIUM
    Column Wendy Wagenmakers

    Woonde ik maar in Zeeland, schreef ze terug

    In de week dat de ene buurman bedacht dat dit een goed moment was om zijn huis te gaan verbouwen, de andere buurman besloot zijn racemotor af te stoffen, onze kinderen de omschakeling naar zomertijd aangrepen als excuus om ‘s avonds pas te gaan slapen als de laatste ster aan de hemel was verschenen, de zoon zichzelf bekroonde tot getalenteerd moppentapper, de peuter prompt in een poepscheetfase belandde, staartdelingen mijn hoofd op hol brachten, en ik ook al geen beste thuiskapster bleek, we onze vakantie moesten annuleren zonder garantie er ooit een rooie cent van terug te zien, onze knusse stadstuin op het noorden bleek te liggen, de vaatwasser het loodje legde, de katten letterlijk de gordijnen in vlogen en ikzelf ook geen kind meer kon zien, viel het niet mee lichtpuntjes te vinden in deze hele lockdownellende.