Volledig scherm
Omslag van 'Zwarte schuur' van Oek de Jong. © Uitgeverij Atlas Contact

Nieuwe Zeeuwse roman van Oek de Jong

MIDDELBURG - De nieuwe roman van Oek de Jong, Zwarte schuur, verschijnt dinsdag 3 september. Net als in zijn vorige boek, het veelgeprezen Pier en oceaan (2013), speelt Zeeland een prominente rol. De Jong groeide op in onder meer Goes.

Zwarte schuur (ruim 500 pagina's) gaat over de schilder Maris Coppoolse, die een overzichtstentoonstelling in het Stedelijk Museum in Amsterdam heeft en op het toppunt van zijn roem staat. Dat verandert als een weekblad de bron van zijn obsessieve werk blootgelegd: een misdaad die hij op zijn veertiende beging en waarvan niemand in zijn omgeving op de hoogte was. Die speelde zich af in een zwartgeteerde schuur op een eiland.

Oek de Jong (1952) maakte naam met romans zoals Cirkel in het gras (1985) en Hokwerda's kind (2002). Pier en oceaan werd bekroond met zowel de Zeeuwse Boekenprijs als de Gouden Uil en de F. Bordewijkprijs.

De Jong komt woensdag 16 oktober naar Middelburg, voor de PZC/Drvkkery-lezing. Hij wordt dan geïnterviewd door PZC-redacteur Jan van Damme. De bijeenkomst in de Oostkerk en begint om 20.30 uur.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement