Volledig scherm
Zanger en singer-songwriter Joe Buck (Sjoerd de Buck). © ANP

Nieuwe single van Joe Buck is emotionele ode aan een broer die hij nooit heeft gekend

VLISSINGEN - De nieuwe single van Joe Buck is uit. De uit Oostburg afkomstige zanger brengt met White Roses een ode aan zijn broer Jeroen, die hij nooit heeft gekend. De geboortedag van Jeroen gaat nooit onopgemerkt voorbij, met witte rozen.

White Roses is de meest persoonlijke song van de Zeeuw, vertelt hij. ,,Jeroen overleed bij zijn geboorte. Dat heeft een enorme impact gehad op mijn ouders. Hun eerstgeborene overleefde niet. Zijn geboortedag gaat met witte rozen nooit zomaar voorbij. Mijn zussen en ik hebben dat nooit als zwaar ervaren. Het wierp geen schaduw over ons gezin. Pas veel later heb ik met mijn ouders gesproken over Jeroen. Wat er is gebeurd, wat het voor hen heeft betekend en dat heb ik verwerkt in White Roses.”

Sjoerd de Buck - zoals Joe Buck eigenlijk heet -  scoorde afgelopen jaar een enorme hit met zijn nummer The way you take time. White Roses is de derde single van het album dat later dit jaar verschijnt op Spark Records.

Joe Buck treedt vanaf 8 april op met zijn White Roses-tour door heel Nederland. Op vrijdag 24 april staat hij in De Spot in Middelburg. Meer informatie is te vinden op www.joebuckmusic.com

 1. Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’
  PREMIUM
  Reportage

  Mariniers willen geen verkering met Zeeland: ‘Het ligt niet aan jou. Het ligt aan ons’

  DOORN - Ruim twee uur rijden is het, van Vlissingen naar Doorn. Moet je nog hopen dat er geen files zijn, anders komt er zó een half uur bij. En toch: ,,Die reistijd naar Vlissingen is echt het punt niet”, zegt de marinier met de blonde kuif die net buiten het kazerneterrein wat rekoefeningen doet. Hij klinkt enigszins verbeten. Alsof een marinier zich daardoor zou laten tegenhouden! ,,Ik ken genoeg mariniers die ver moeten rijden om naar hun standplaats te komen. Twee, drie uur. Jawel. En ‘s avonds weer terug. Láchend. Echt.”
 2. Voor Oranje-speler Saïd Bouzambou was lid worden van een voetbalclub te duur: ‘Het is zó belangrijk’
  PREMIUM

  Voor Oran­je-spe­ler Saïd Bouzambou was lid worden van een voetbal­club te duur: ‘Het is zó belangrijk’

  VLISSINGEN - Als Saïd Bouzambou, zoals op deze woensdagmiddag, een paar uurtjes over heeft gaat hij het liefst even naar één van de pleintjes in Vlissingen. Dan trapt hij een balletje met de plaatselijke jeugd voor wie de (zaal)voetballer – die ruim vijftig interlands voor het Nederlands zaalvoetbalteam achter zijn naam heeft – een voorbeeld is. Vaak voetbalt Bouzambou met jongens die al lid zijn van een vereniging. Maar heel soms komt het voor dat er ventjes tussen lopen die wel een duwtje in de juiste richting nodig hebben. ,,Dan denk ik: jij moet zo snel mogelijk lid worden van een club.’’ En dan komt het Jeugdsportfonds in beeld.
 3. Alex Eggermont leerde om de méns te zien: ‘Een programma als Uitstel van Executie, dat is aapjes kijken’
  PREMIUM
  portret

  Alex Eggermont leerde om de méns te zien: ‘Een programma als Uitstel van Executie, dat is aapjes kijken’

  TERHOLE - Als filiaal/rayonmanager van Pabo croste Alex Eggermont uit Terhole (54) door heel het land, nu is hij gebonden aan een scootmobiel. Vijf jaar geleden werd hij geveld door een cva, een beroerte, en dat heeft hem de ogen geopend. ,,Vroeger kon ik snel oordelen over mensen die ik niet kende of sprak. Nu weet ik dat je moet luisteren, inleven en dan reageren.”