Frederik Jacobs van CONIX RBDM Architects, het bureau dat het HZ-gebouw in Middelburg transformeerde, nam de prijs voor ‘het mooiste gebouw van Zeeland’ in ontvangst. Project-architect Erwin Lindhout was verhinderd.
Volledig scherm
Frederik Jacobs van CONIX RBDM Architects, het bureau dat het HZ-gebouw in Middelburg transformeerde, nam de prijs voor ‘het mooiste gebouw van Zeeland’ in ontvangst. Project-architect Erwin Lindhout was verhinderd. © Lex de Meester

Nieuwe HZ-gebouw gekozen tot mooiste van Zeeland

Mooiste gebouw 2019MIDDELBURG - Het nieuwe gebouw van HZ University of Applied Sciences aan Het Groene Woud in Middelburg is de winnaar in de strijd om de titel ‘het mooiste gebouw van Zeeland’. Toen donderdag de stembus op de website van de PZC sloot, waren er 408 stemmen op het HZ-gebouw uitgebracht. De tweede plaats was met 359 stemmen voor het vakantiepark Largo Resort in Vlissingen. In totaal werd er 1069 keer gestemd.

De bekendmaking van 'het mooiste gebouw van Zeeland’ maakte vrijdag deel uit van de Zeeuwse Dag van de Architectuur, die met een bijeenkomst in het bedrijvencomplex van Raab Karcher in Middelburg werd gehouden. 

De hoofdingang van het HZ-gebouw in Middelburg.
Volledig scherm
De hoofdingang van het HZ-gebouw in Middelburg. © Dirk-Jan Gjeltema

In totaal waren er vijf genomineerden voor de prijs. Het Servicegebouw van Windpark Krammer van architect Marco Bouwman verzamelde 88 stemmen. Architect John Nieuwenhuize van MAS architectuur is de man achter de Esplanade van attractiecentrum Toversluis in Sluis, hij kreeg 93 stemmen. Bij Bed and Breakfast De Zilte Melis in Meliskerke ging het om het door Projectinrichting Lavoir verzorgde interieur. Daarvoor liepen 121 stemmers warm.

Aan kop

Het in de begroeide duinen verstopte huisjespark Largo Resort Vlissingen is een ontwerp van landschapsarchitect Robin Lock uit Goes. In de vijf weken durende stemperiode ging hij tot vlak voor het einde aan kop. Pas donderdag, net voor het sluiten van de stembus, nam projectarchitect Erwin Lindhout met zijn vernieuwbouwde HZ-gebouw in Middelburg de koppositie over. Het pand werd in 1973 opgeleverd als kantoor van de Provincie Zeeland. Lindhout transformeerde het tot een complex, waar ruim zeshonderd studenten van de HZ terecht kunnen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement