Volledig scherm
Nieuwe glossy Zeeuwse Cultuur Agenda, vormgegeven door Reclamebureau La Dolce Vita, Middelburg. © Ernst Jan Rozendaal

Nieuwe glossy bundelt informatie over Zeeuwse cultuur

MIDDELBURG - Zeeland is een nieuw cultuurtijdschrift rijker. Woensdag wordt de glossy Zeeuwse Cultuur Agenda gepresenteerd. Daarin bundelen 50 culturele instellingen hun programma-informatie.

Het blad komt voor uit het magazine Zeeuws Klassiek waarvoor al elf organisaties samenwerkten. Volgens Rob Bakker, hoofdredacteur van beide bladen, bleek dit een ‘daverend succes'.  De Zeeuwse Cultuur Agenda is een volgende stap. Het eerste exemplaar van de zomereditie wordt woensdag in het Zeeuws Museum in Middelburg uitgereikt aan gedeputeerde Anita Pijpelink (PvdA, cultuur). Er staat ook een interview met haar in, naast onder meer verhalen over het Zeeland Nazomer Festival en zijn programmeur Alex Mallens, Concert at Sea en Film by the Sea. Plus een uitgebreide cultuuragenda.

De Zeeuwse Cultuur Agenda wil zich ook digitaal, op sociale media, op tv en wellicht bij evenementen presenteren. Daarvoor wordt samenwerking gezocht met Omroep Zeeland en de cultuurzender Parmando24 Culture. Er is ook een website en mensen kunnen zich abonneren op een maandelijkse nieuwsbrief. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement