Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Eldridge Pentury

Nieuwe dienstregeling Connexxion Zeeland per 18 augustus

VLISSINGEN - De bussen van Connexxion in Zeeland rijden vanaf 18 augustus volgens een nieuwe dienstregeling. Verschillende tijden zijn aangepast en de nieuwe lijn 606 wordt ingevoerd tussen Sas van Gent en Terneuzen.

De wijzigingen op een rijtje:

- Lijn 6 (Zelzate-Sas van Gent-Terneuzen): Connexxion schrapt de halfuurdienst in de middag. De vertrektijden na de ochtendspits wijzigen met 30 minuten, zodat deze gelijk zijn aan de tijden op zaterdag en zondag.
- Lijn 9 (Terneuzen-Dow): ’s morgens en ’s middags rijdt de bus weer één rit van en tot het fabriekscomplex van Dow.
- Lijn 10 (Hulst-Kloosterzande-Terneuzen): het aantal ritten is uitgebreid, zodat er in Hulst en Terneuzen betere aansluitingen op de lestijden zijn.
- Lijn 20 (Hulst-Terneuzen-Goes): op schooldagen extra rit met vertrek uit Hulst om 7.19 uur. Deze rit rijdt in plaats van lijn 660 en sluit aan op de begintijd van het Lodewijkcollege locatie Oude Vaart.
- Lijn 220 (Terneuzen Dethon): lijn 220 wordt gewijzigd in Terneuzen Zeldenrust-Dethon-busstation WST. ’s Morgens kunnen reizigers uit Axel mee met de extra schoolrit van lijn 20 overstappen op de halte Terneuzen Zeldenrust.
- 395 (Interliner Zierikzee-Rotterdam): rit 1 en 2 vertrekken 1 minuut vroeger.
- Buurtbus 593 (Kats-Kortgene): de vertrektijd uit Kats in de middag is gewijzigd.
- Lijn 601 (Oostburg-Terneuzen): de eerste rit, die in Terneuzen verder rijdt als lijn 660 voor het Lodewijkcollege locatie Oude Vaart, zal 18 minuten vroeger rijden.
- Lijn 604 (Hoofdplaat-Oostburg): Op deze lijn is de rijtijd wat verruimd. Daardoor zijn de tijden iets gewijzigd.
- Lijn 606 (Sas van Gent-Terneuzen): een nieuwe scholierenlijn tussen Sas van Gent, Sluiskil en Terneuzen. ’s Morgens wordt via Hoek gereden, ’s middags vanaf Terneuzen Zeldenrust via de Sluiskiltunnel. Leerlingen van het Lodewijkcollege locatie Zeldenrustlaan zijn hierdoor volgens Connexxion ongeveer twintig minuten eerder thuis dan met de route via het busstation Terneuzen en overstappen op lijn 6. Leerlingen van het Lodewijkcollege locatie Oude Vaart reizen met lijn 20 naar het busstation Terneuzen en stappen daar over op lijn 6.
- Lijn 608 (Sas van Gent-Hulst): ’s morgens gaat de enige rit 6 minuten later rijden.
- Lijn 647 (Krabbendijke-Middelburg): de extra rit op woensdag, vertrek 14.01 uur, komt te vervallen. Het alternatief zijn de bestaande ritten 4 en 8.
- Lijn 660 (Hulst-Terneuzen-Vlissingen): de ritcombinatie 601 + 660 (vertrek Terneuzen Ziekenhuis 8.08 uur) zal voortaan 18 minuten eerder rijden (vertrek Terneuzen Ziekenhuis 7.50 uur). Rit 660 11 vervalt. Daarvoor in de plaats wordt een extra rit op lijn 20 geboden. Er wordt bovendien een extra rit Axel-Zeldenrustlaan geboden, aankomst Zeldenrustlaan 8.50 uur.

Connexxion adviseert reiziger voor vertrek hun reis te plannen via connexxion.nl/zeeland om te zien of er wijzigingen gelden voor hun gebruikelijke traject.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement