Jan Vantoortelboom bij Ossenisse: ,,Het is spannend, zeker, ik wil een buffer - een voorraad columns - opbouwen zodat ik ook eens verkouden kan zijn of op vakantie mag gaan.”
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Vantoortelboom bij Ossenisse: ,,Het is spannend, zeker, ik wil een buffer - een voorraad columns - opbouwen zodat ik ook eens verkouden kan zijn of op vakantie mag gaan.” © Camile Schelstraete

Nieuwe columnist Jan Vantoortelboom: ‘Ik wil stof tot nadenken geven’

OSSENISSE - De tweede pagina van het zaterdagkatern van deze krant krijgt een nieuw gezicht. Gelauwerd romanschrijver Jan Vantoortelboom zal voortaan elke week de column voor zijn rekening nemen: ,,Ik stap een nieuwe wereld binnen.”

 1. Eis: twee jaar cel plus tbs voor ‘doodgewone, vriendelijke man’ uit Wolphaartsdijk

  Eis: twee jaar cel plus tbs voor ‘doodgewone, vriendelij­ke man’ uit Wolphaarts­dijk

  MIDDELBURG - Hij vindt zichzelf ‘een doodgewone en vriendelijke man met een goed humeur. En ook een wijs man’, zei de 37-jarige J. van de K. uit Wolphaartsdijk woensdag tegen de rechters. Ook hield hij hen voor dat hij niet gestraft kon en mocht worden omdat zijn grootvader ooit een afspraak had gemaakt met de toenmalige koningin Juliana. Toch eiste officier van justitie Marieke Fimerius een celstraf van twee jaar plus tbs met dwangverpleging tegen hem.
 1. Klompenmaker Jaap uit Heinkenszand luidt de noodklok
  Play

  Klompenma­ker Jaap uit Heinkens­zand luidt de noodklok

 2. In een seconde gaat de koereiger zijn vrijheid weer tegemoet
  Play

  In een seconde gaat de koereiger zijn vrijheid weer tegemoet