Ziekenhuizen scherpen de maatregelen aan. Bezoek is steeds vaker niet of heel beperkt welkom.
Volledig scherm
PREMIUM
Ziekenhuizen scherpen de maatregelen aan. Bezoek is steeds vaker niet of heel beperkt welkom. © Marcelle Davidse

Niets is meer wat het was: hoe het leven in Zeeland in een week drastisch veranderde

VLISSINGEN - Blijf thuis, zei premier Mark Rutte precies een week geleden. Daarna ging het snel, het werd stil. Nu werkt iedereen die dat kan thuis. Ook in Zeeland staat het leven in de pauzestand. Alles is ineens anders door een onzichtbaar virus. 

Het ging viraal op sociale media. De premier die op een persconferentie zei dat we moesten stoppen met handen schudden en vervolgens zelf de directeur van het RIVM een hand wilde geven. Het was toen nog om te lachen. En het leek veel mensen lastig. Ongemakkelijk toch, om geen hand meer te geven. 

 1. Zou het niet beter zijn om coronaslachtoffers een gezicht te geven?
  PREMIUM

  Zou het niet beter zijn om corona­slacht­of­fers een gezicht te geven?

  Een kameraad van ons is woensdag opgenomen op de ic en door de zorgen die je daarover hebt is corona in Huize Harte inmiddels veel meer geworden dan 1,5 meter afstand houden en je handen wassen. Voor wie corona echter nog steeds een ver-van-zijn-bedshow is en voor wie de ernst van de situatie nog niet is doorgedrongen: kijk naar het televisieprogramma Levenslucht: een week op de ic tijdens corona. Ik zou bijna zeggen dat het zien van dit programma voor iedereen verplicht zou moeten zijn. Beelden zeggen meer dan duizend woorden en dat blijkt dan maar weer eens.
 2. Ook Jack ziet Jack graag komen; nieuwe burgemeester is de juiste man op het juiste moment voor Schouwen-Duiveland
  PREMIUM

  Ook Jack ziet Jack graag komen; nieuwe burgemees­ter is de juiste man op het juiste moment voor Schou­wen-Duiveland

  ZIERIKZEE - Een stevige persoonlijkheid, met gevoel voor humor. Zeker niet afstandelijk. Iemand met oog voor cultuur, economische ontwikkeling, veiligheid en die ruimte geeft om andere argumenten aan te horen. De superlatieven over Jack van der Hoek zijn niet van de lucht. Het is de nieuwe burgemeester die Schouwen-Duiveland verdient en verder kan helpen, zeggen mensen uit zijn omgeving. ,,Hij komt op het juiste moment”, zegt oud-burgemeester Jack Asselbergs.