Nicolle Wieme heeft een verleden in de zorg en gaat er weer aan de slag nu de nood hoog is.
Volledig scherm
PREMIUM
Nicolle Wieme heeft een verleden in de zorg en gaat er weer aan de slag nu de nood hoog is. © Anne Hana

Nicolle Wieme uit Sluis wil aan de slag in het ziekenhuis: ‘Thuiszitten is niets voor mij’

SLUIS - Oud-verpleegkundigen melden zich massaal aan bij ziekenhuizen om te helpen bij de zorg voor coronapatiënten. Nicolle Wieme (56) is één van hen. Toen ze de deuren van haar schoonheidssalon in Sluis moest sluiten heeft ze zich direct aangemeld. ,,Iedereen zei: jij bent knettergek.”

Bij Viazorg, dat de vraag en het aanbod van extra zorgpersoneel in Zeeland coördineert, hebben zich inmiddels 617 mensen gemeld. 131 van hen zijn direct inzetbaar en 47 zijn ook al daadwerkelijk aan de slag gegaan om de coronacrisis het hoofd te bieden. In overleg met zorginstellingen in de hele provincie bekijkt Viazorg waar mensen het best kunnen worden ingezet.  De ‘zijinstromers’ krijgen een opfriscursus, vertelt woordvoerder René Maas van ZorgSaam. ,,Vervolgens kijken we wie waar aan de slag kan. Dat hangt sterk af van ervaring en wat iemand kan en wil.”

Wisselende reacties

De Sluise Nicolle Wieme gaat binnenkort opnieuw aan de slag in de zorg. De 56-jarige werkte lange tijd op de polikliniek in Oostburg en Terneuzen. Later begon ze een eigen schoonheidsinstituut. Vanwege de coronamaatregelen heeft ze de deuren moeten sluiten.