Volledig scherm
Het bord dat de komst van New York Pizza aankondigt hangt er al bijna een jaar. © Marcelle Davidse

New York Pizza opent eerste 'drive-thru' van Nederland in Goes

GOES - Verslaafd aan pizza, maar geen zin of tijd ergens te gaan zitten? Dan hoef je vanaf deze zomer alleen je autoraam maar naar beneden te laten zakken langs de snelweg bij Goes. New York Pizza opent op de foodboulevard de allereerste drive-thru van Nederland.   

De drive-thru in Goes is een nieuw concept voor New York Pizza, zegt directeur franchise en development Steffen van Dijk. ,,Goes is een goede plek om dat te testen, vanwege de vele verkeersbewegingen op die plek. Als het een succes wordt willen we het verder uitrollen in Nederland.” 

Hoewel de focus komt te liggen op het verstrekken van losse punten aan automobilisten, kunnen er ook hele pizza’s worden besteld. ,,Maar dat duurt dan wel wat langer”, zegt Van Dijk. Verder gaat NYP ook bezorgen en komt er een klein restaurantgedeelte waar bezoekers met minder haast hun pizza kunnen verorberen. Pizzaliefhebbers die achter het stuur willen eten, hoeven niet bang te zijn op hun hagelwitte overhemd te kliederen; de punten worden in een speciaal ‘slicedoosje’ verstrekt.

Op het ‘snackplein’ bij de op- en afritten van de A58 in Goes-Zuid kunnen automobilisten al langer terecht voor een snelle hap bij McDonald’s en Burger King en sinds kort ook bij KFC. Daar komen nog een vestiging van De Beren (in aanbouw) en NYP bij. De bouw van het pand moet nog beginnen, maar Van Dijk hoopt en verwacht in de zomer te kunnen openen. ,,Het ontwerp is iets aangepast, en de vergunningaanvraag is de deur uit. Dus als er geen gekke dingen meer gebeuren kan het snel gaan.” Een franchise-ondernemer die de zaak gaat exploiteren is ook al gevonden. Volgens Van Dijk is dat iemand ‘uit de buurt’. 

New York Pizza heeft al een vestiging in Vlissingen.