Volledig scherm
Uien. © Shutterstock

Nederlandse uien ook naar India

NIEUWDORP - Nederlandse uien beginnen dit seizoen hun weg te vinden naar India, zelf een uiengrootmacht. Het land kampt met een langer regenseizoen, waardoor de oogst vertraging oploopt en de opbrengsten dalen. 

De voorraad uien die in bewaring liggen, is met 35 procent geslonken, meldt de site Uiennieuws. Daardoor kan India Aziatische landen als China, Filipijnen, Sri Lanka en Maleisië amper bedienen. De Nederlandse uiensector springt in het gat. Overigens nog met beperkte hoeveelheden. Het gros van de uien gaat naar West-Afrika. 

  1. Belgische pedofiel vergrijpt zich aan stiefdochter in zwembad Terneuzen: ‘In België mag ik niet bij zwembaden komen’

    Belgische pedofiel vergrijpt zich aan stiefdoch­ter in zwembad Terneuzen: ‘In België mag ik niet bij zwembaden komen’

    BRUGGE - Een veroordeelde pedofiel heeft in de Brugse rechtbank opnieuw 3 jaar cel gekregen voor de herhaaldelijke aanranding van zijn 12-jarige stiefdochter in een zwembad in Terneuzen. Danny B. (48) kreeg in 2013 al eens 4,5 jaar cel voor gelijksoortige feiten, maar ging opnieuw over de schreef tijdens z’n penitentiair verlof. ,,We gingen in Nederland zwemmen, omdat ik in België niet in de buurt van zwembaden of scholen mocht komen”, zei hij tijdens z’n verhoor.