Massada
Volledig scherm
Massada © NTR

Nederlands-Molukse popgroep Massada in tv-programma Andere Tijden

VLISSINGEN - Het televisieprogramma Andere Tijden blikt op 4 december terug op de Nederlands-Molukse popgroep Massada, met onder meer gitarist Rudy de Queljoe uit Middelburg.

Vijftigduizend mensen juichen Massada toe na hun optreden op Pinkpop in 1979. Voor Molukkers een emotioneel moment. De gewapende acties voor een vrije Republiek der Zuid-Molukken (onder andere twee treinkapingen) zijn dan achter de rug. In Andere Tijden (4 december NPO2, 21.15 uur) onthult Massada-zanger Johnny Manuhutu dat hij een benefietconcert heeft georganiseerd voor de kapers in de gevangenissen.

Massada treedt op 7 februari op in CCXL in Vlissingen.

  1. Voor de laatste keer kijken bij de befaamde discotheek ‘de Hooizolder’
    PREMIUM
    VIDEO

    Voor de laatste keer kijken bij de befaamde discotheek ‘de Hooizolder’

    WESTKAPELLE - Op veertienjarige leeftijd danste Jozien Boot (61) op muziek van The Hollies, Bee Gees en Rolling Stones in De Hooizolder. Ze heeft goede herinneringen aan die tijd. Donderdagochtend kwam ze nog even kijken naar de plek waar ze samen met vrienden en vriendinnen uit Westkapelle zo’n leuke tijd had. ,,Feitelijk was ik toen te jong want je mocht pas als zestienjarige naar deze disco”, herinnert zich nog goed. Maar binnen komen was geen punt. ,,Dat lukte wel.” Ze wijst naar een hoek van de disco waar ze samen met haar vrienden altijd was te vinden. ,,Ik was nieuwsgierig wat hier gebeurde. Ik woonde hier vlakbij en wilde hier ook dansen.”