Nederlands-havo in Middelburg: verrassend makkelijk

Eindexamen 2019 - videoMIDDELBURG - Ze kwam als eerste naar buiten van iedereen, donderdag op scholengemeenschap Nehalennia in Middelburg. Robin van Nieuwland (17) vond het havo-examen Nederlands dan ook verrassend makkelijk. 

De helft van de toegestane tijd had ze maar nodig: anderhalf uur. ,,Er zaten eigenlijk nauwelijks moeilijke vragen tussen. Alleen waar je in je eigen woorden moest uitleggen wat er in de tekst stond, had ik wat meer tijd nodig. Verder was het vooral zoeken naar de juiste gedeelten van de teksten.”

Robin is ook over haar andere examens vol vertrouwen. ,,Ik sta er best aardig voor, dus het komt wel goed. Al zijn er wel een paar vakken waar ik nog even aan moet trekken, hoor.” Met welke cijfers ze slaagt, maakt voor haar vervolgstudie niet erg veel uit. ,,Ik ga in Rotterdam hbo-rechten doen. Daarvoor heb ik al een toelatingstoets gedaan. Maar dan nog steeds is het natuurlijk wel fijn om daar met goede cijfers heen te kunnen.”

En haar plannen voor de verdere toekomst? ,,Ik wilde eerst advocaat worden, maar nu weet ik dat nog niet zo zeker. Een poosje naar het buitenland gaan lijkt me ook wel wat. Maar ook dan wel ik wel iets met rechten doen.”

Volledig scherm
Robin van Nieuwland © PZC
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement